Ansöka till Betelskolan

När du vill ansöka om plats för ditt barn i Betelskolan gör du det med hjälp av blanketten som finns på länk nedan. Blanketten postas eller lämnas till skolan.

Vanligtvis kommer föräldrar före ansökan och träffar rektor i skolan, får se lokalerna, besöka klasserna och får information om skolan. Efter träff och ansökan arbetar skolan för att se när barnet kan beredas plats. Intagning av elever sker vid terminsstarterna, helst vid höstterminsstart. Skolan återkopplar till förälder om när eleven kan börja och därefter kan eleven besöka skolan under en dag eller två. Därefter beslutar familjen om barnet ska börja på Betelskolan.

Här hittar ni ansökan till skolan.

Antagningssystem Betelskolan

När en ansökningsblankett för elev att börja i Betelskolan kommer in sätts eleven in i kön till skolan. Ansökan är "kölappen" till skolan. En ansökan till skolan kan göras från 1 januari det år barnet fyller 1 år. Detta för att samma möjlighet ska finnas att ansöka till skolan oavsett när på året barnet är fött.

Förtur
Det är endas yngre syskon som har förtur till skolan.
Därefter gäller "kölappen" enligt anmälningsdatum.

Syskonförturen gäller på samma sätt till övriga årskurser.

Antagning
Antagning till förskoleklass påbörjas i januari/februari samma år som eleverna ska börja i skolan i augusti.

De elever som börjat i Förskoleklass i Betelskolan har alltid en plats i åk 1 i skolan.

Byte av skola
Om en elev vill byta till Betelskolan sker bytet i början av en termin eftersom det oftast är det bästa för den klass och skola eleven kommer ifrån och till den klass eleven kommer till på Betelskolan.

En ansökan till Betelskolan är inte bindande för den som ansöker. När en elev erbjuds plats i skolan kan vårdnadshavare alltid tacka ja eller nej till platsen. Vårdnadshavare som tackar nej till platsen när barnet erbjuds plats, men önskar att barnet ska stå kvar i passiv kö kan välja det. Det innebär då att barnet står kvar i kön till nästa intagning, men att syskonförtur för andra barn kan innebära att de då hamnar före i kön.

Vid ansökan eller antagning till Betelskolan kan alltid föräldrar boka ett möte med personal i skolan för att få mer information om skolan. Kontakta skolans kontor eller rektor för att boka möte.